Websänd basutbildning om psykiskt, fysiskt och sexuellt våld - en fråga om hälsa, liv med Anita Kruse
Utbildningen arrangeras av Samordningsförbunden i Östergötland i samarbete med Länsstyrelsen Östergötland.
Se inspelningen från den 4 november; Basutbildning om psykiskt, fysiskt och sexuellt våld - en fråga om hälsa, liv och död - YouTube
Vägen in till de arbetsplatsförlagda förstegen Plattformarna i Östra Östergötland
Ansökningsförfarande till Plattformarnas försteg - Uppdaterad version!
Dialogmöte mellan beredningsgruppen och styrelsen för Samordningsförbundet
Den 11 september genomfördes ett dialogmöte mellan beredningsgruppen och styrelsen som många sett fram emot. Ett dialogtillfälle var inplanerat i mars, men pga coronapandemin ställdes det in.
Dialogtillfället hade fokus på verksamhetsplanering inför 2021. Förutom detta så ägnades också tid att prata om roller och kommunikation.
Irma Görtz, ordförande för Samordningsförbundets styrelse inledde med att berätta om förbundets ändamålsparagraf, den långsiktiga inriktning som beslutats samt om strukturen för ledning och styrning.
Det har från beredningsgruppen och styrelsen framförts önskemål om tätare dialog mellan styrelsen och beredningsgruppen. Vid beredningsgruppens möte i november kommer styrelsen att medverka för att återkoppla hur planeringen inför 2021 ser ut.
Samordningsförbundets kansli träffade under sommaren representanterna från beredningsgruppen var för sig tillsammans med av dem utvald personal för att få ett underlag till behovsanalysen. Samordningsförbundet upplevde dessa tillfällen som mycket viktiga och givande för att få ett så brett underlag som möjligt hur behoven ser ut hos förbundsmedlemmarna.
Med behovsinventeringen som utgångspunkt fortsatte dialogen vad som behöver fokuseras kring 2021. Olika behovsgrupper lyftes fram, behov av insatser samt behov av kompetenser.
Styrelsen för Samordningsförbundet har fått ett bra underlag för att arbeta med verksamhetsplaneringen för 2021!
Varmt välkommen till en websänd utbildning om våld i nära relationer!
Utbildningen arrangeras av Samordningsförbunden i Östergötland i samarbete med Länsstyrelsen Östergötland.
BASUTBILDNING MED ANITA KRUSE 4 NOVEMBER KLOCKAN 13:00-16:00
METODUTBILDNING MED ANITA KRUSE 15 DECEMBER KLOCKAN 13:00-16:00
Anita Kruse är sakkunnig inom våldsområdet med uppdrag för NNS
UTBILDNINGEN RIKTAR SIG TILL DIG som arbetar i insatser finansierade av Samordningsförbunden och till förbundsmedlemmarnas personal. (Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Östergötland eller kommun)
samt TILL ALLA ER SOM VILL LÄRA ER MER OM VÅLD I NÄRA RELATIONER och hur ni kan stötta individer. Oavsett om du jobbar inom offentlig sektor, privat sektor eller befinner dig i sammanhang där du möter människor.
SYFTET är att ge politiker, chefer och övrig personal i berörda organisationer/verksamheter verktyg och förutsättningar för att våga ställa frågor om våld samt öka kunskapen inom våldsområdet.
Båda utbildningarna ingår i ett paket, du måste delta i basutbildningen för att kunna delta i metodutbildningen.
Har du frågor om innehållet, kontakta Karin Tjärnlund SCÖ, karin.tjarnlund@linkoping.se
Utbildningen kommer att genomföras digitalt och kostnadsfritt
Samordningsförbundet söker huvudprojektledare till ESF-projektet "Försteg"
Om arbetet/projektet
Samordningsförbundet Östra Östergötland har beviljats medel ur Socialfonden tillsammans med Norrköping, Söderköping och Valdemarsviks kommuner samt Region Östergötland för att genomföra och utveckla projektet ”Försteg”.
Projektets målgrupp är personer som står långt ifrån arbetsmarknaden med en sammansatt problematik och som behöver stöd för att närma sig arbete, utbildning eller komma närmare arbetsmarknaden.
I Norrköping och Valdemarsvik vill man utveckla verksamhet utifrån konceptet ”grön rehabilitering”, och i Söderköping utveckla olika arenor för unga vuxna med NP funktionshinder.
Projektet förväntas skapa en varaktig struktur och verksamhet i kommunerna som inte finns idag.
Projektet kommer att arbeta i nära samverkan med ordinarie myndigheter samt med Samordningsförbundets övriga finansierade verksamheter för att komplettera insatskedjan.
Arbetsbeskrivning
Projekttiden är 2020-10-01—2022-12-31.
Som huvudprojektledare har du ett övergripande ansvar för att leda och styra projektet utifrån beslutad projektansökan, här ingår även att ha kunskap om projektets ekonomi utveckling. Du leder projektets utveckling och lärande.
Du samordnar det övergripande arbetet i projektet och kommer i nära samverkan med främst delprojektledarna i kommunerna att arbeta med projektledning och metodutveckling.
Tillsammans med delprojektledare och projektmedarbetare leder du arbetet för att nå de uppsatta projektmålen. Du rapporterar till projektets styrgrupp samt leder projektets ledningsgrupp.
Du ansvarar för samverkan med övriga samhällsaktörer samt civilsamhället. Du är en ambassadör för projektet och deltar i nätverk, inom och utanför kommunernas verksamheter samt samverkar med övriga utvecklingsprojekt inom samma område.
Du ansvarar för kontakterna med aktör som fått uppdraget att utvärdera projektet samt ansvarar för kontakterna med ESF-kontoret. Du har ett ansvar att sammanställa slutrapporten och du ansvarar också för projektets administration.
Kvalifikationer
Vi ser att du har relevant högskoleutbildning inom det beteendevetenskapliga området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi lägger stor vikt vid ditt intresse för utveckling och samverkan samt praktisk erfarenhet av projektledning och verksamhetsutveckling och ser gärna att du har erfarenhet av grön rehabilitering. Det är meriterande om du har erfarenhet från projektledning av ESF-projekt och erfarenhet från offentlig verksamhet med inriktning på arbetsmarknadsinsatser.
För att lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga som främjar samarbete med våra samverkanspartner. Du kommer med nya idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.
Eftersom tjänsten är knutet till ett projekt är det viktigt att du som söker tjänsten är van att arbeta mot mål och uppnå resultat. Du förändrar din planering när det behövs och agerar alltid utifrån resultattänkande i dina prioriteringar. Du kommer gärna med nya idéer och omsätter dessa i praktiken så fler möjligheter prövas.
För att lyckas i tjänsten behöver du vara utåtriktad och tycka om mötet med andra människor samtidigt som du värnar om att underhålla relationerna i de yrkesmässiga sammanhangen.
Du värdesätter människors olikheter och har förståelse för andra kulturer och vad ett mångkulturellt samhälle innebär. Ditt personliga driv är centralt för den här uppgiften och du vill göra skillnad för människor. Vidare tillför du entusiasm, skapar delaktighet kring projektet och känner stolthet för ditt viktiga arbete.
Information om tjänsten
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Visstidsanställning under projekttiden 2020-10-01 - 2022-12-31, med möjlighet till förlängning utifrån erforderliga beslut
Sysselsättningsgrad: 100 %
Lön enligt överenskommelse
Kontaktpersoner:
Peter Johansson, Samordningsförbundet Östra Östergötland, tel 011-151103, e-mail; peter.johansson@norrkoping.se
Ansökan
Välkommen med din ansökan till ett spännande och utvecklande arbete. Ansökan ska vara hos oss senast den 11 september, vi arbetar dock med löpande rekrytering så det är bra om du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Bifoga meritförteckning/CV samt personligt brev.
Länk till ansökan; https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/24206092
Samordningsförbundet Östra Östergötlands första ESF-projekt!
Samordningsförbundet har beviljats ca 15 miljoner i ESF-medel för perioden 1 oktober 2020 till 31 december 2022 för att driva ett projekt som ska arbeta med personer som står långt från arbetsmarknaden.
Samordningsförbundet är projektägare och samarbetspartners är Norrköping, Söderköping och Valdemarsviks kommuner samt Regionen och Arbetsförmedlingen.
Projektet ska komplettera de insatser i form av försteg som Samordningsförbundet redan är med och finansierar i medlemskommunerna. Projektet bygger på en samordnad plan inför och efter ett försteg. För Norrköping och Valdemarsvik är planen att utveckla arbetet med grön rehabilitering, medan Söderköping planerar en ”fritidsbank”.
Förbundet som projektägare ser fram emot att tillsammans med medlemmarna få möjligheten att utveckla dessa insatser i projektet!
Läs mer!ESF ansökan
Fler artiklar...
- ”Vägen in” till de arbetsplatsförlagda förstegen inom Plattformarna i Östra Östergötland
- Information gällande förstegsverksamhet och mötesledare SIP i Norrköping
- Årsredovisning 2019
- Nyhetsbrev från NNS (Nationella Nätverket för Samordningsförbund)
- Information gällande förstegsverksamhet och mötesledare SIP i Finspång, Söderköping och Valdemarsvik med anledning av Coronaviruset