Digital föreläsning: De osedda flickorna - Autism ur ett genusperspektiv

Samordningsförbunden i Östergötland fortsätter med gemensamma digitala föreläsningar under våren.

De osedda flickorna - Autism ur ett genusperspektiv, den 28 april kl. 09.30-11.30

Lina Liman, författare och journalist och Heléne Stern, leg. psykolog och specialist i klinisk psykologi - neuropsykologi

Många tjejer med autism ser på ytan ut att fungera väl och upptäcks därför senare. Att upprätthålla detta “ytfungerande” leder ofta till psykisk ohälsa i form av exempelvis ångest och depression.

Föreläsarna ger en fördjupad bild av autism hos flickor och kvinnor, där svårigheterna visar sig på ett annat sätt än hos pojkar och män.

Föreläsningen tar upp ämnen som stress- och kravkänslighet, sociala svårigheter, annorlunda sinnesintryck och specialintressen.

HELÈNE STERN är legitimerad psykolog och specialist i klinisk psykologi – neuropsykologi. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta med personer med autism, både med barn och med vuxna inom habilitering och psykiatri.

LINA LIMAN är journalist och författare till den självbiografiska boken ”Konsten att fejka arabiska – en berättelse om autism”. Lina fick sin autismdiagnos i vuxen ålder och beskriver den som en livsavgörande vändpunkt.

 

Föreläsningen sänds via Zoom. Du kommer att få en länk för att delta i god tid innan föreläsningen. Länken skickas  till den mailadress du angett i anmälan.

Vid frågor, kontakta Hanna Carlson, Samordningsförbundet Centrala Östergötland

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varmt välkommen!

Detaljer

Startar 2022-04-28 9:30
Anmälan stängs 2022-04-27 12:00
Sorry, the event is now full and we could not accept more registration
Förbundsmedlemmar

linkoping liggande       Åtvidabergs kommun     kinda kommun      region ost      fsk      Af logo rgb