Föreläsning: Hälsolitteracitet

Samordningsförbundet Västra Östergötland bjuder in till en föreläsning om hälsolitteracitet. Hälsolitteracitet omfattar flera sorters färdigheter – att läsa och förstå information, att kunna förhålla sig till och värdera information och att kunna kommunicera hälsobudskap, både för att få råd angående den egna hälsan men också för att stödja andra i deras hälsorelaterade beslut. Utgångspunkten för hälsolitteracitet är att människor själva kan främja hälsa, lösa hälsoproblem och vara aktiva samarbetspartners i val av åtgärder och i beslut som fattas. Inbjuden föreläsare är Josefin Wångdahl, forskare vid vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet. Föreläsningen kommer att beröra bland annat följande frågor/delar:

- Vad innebär hälsolitteracitet?
- Varför är det viktigt med hälsolitteracitet? Och hur kan man undvika negativa konsekvenser till följd av bristande sådan?
- Praktiska tips för att främja hälsolitteracitet
- Reflektionstid utifrån det egna uppdraget - hur kan jag utifrån mitt uppdrag bidra till högre hälsolitteracitet?

Läs mer om hälsolitteracitet här.

Plats: Norrgårdens utbildningscentrum (lokal: Svartå), Industrigatan 9, Mjölby. Antal platser är begränsat till 120 st. 

Vi bjuder på fika.

Välkomna!

Vid frågor om föreläsningen,
kontakta: jakob.ronnqvist@motala.se

 

Detaljer

Startdatum 2020-05-06 13:00
Slutdatum 2020-05-06 15:00
Anmälan öppnar 2019-11-28 00:00
Sista anmälningsdag 2020-04-29 00:00

Förbundsmedlemmar

motala vadstena soderkoping valdemarsvik kinda mjolby odeshog finspang boxholm  linkoping  atvidaberg  forsakringskassanlandstinget2015  arbetsformedlingen